Referenties


Met Martijn Visser hebben we als ondernemingsraad van Antalis Nederland een heel goede ervaring. Martijn heeft ons door pensioenland geloodst bij een verandering van pensioenvorm binnen ons bedrijf. Hij heeft een cursus gegeven over het wel en wee van pensioenen, waar op e letten en wat te doen. Daarnaast heeft hij ons van een goed advies voorzien waarbij we de onderhandeling konden voortzetten met de bestuurder en hier goed zijn uitgekomen voor alle medewerkers. Martijn Visser werkt correct en voor iedereen begrijpelijk.

Rob Curfs, secretaris ondernemingsraad Antalis Nederland, Almere 


Martijn Visser heeft onde onderneminsgrad erg geholpen om in Jip-en-Janneke-taal door het 'woud' in pensioenland te komen. Hierdoor is deze moeilijke materie inzichtelijk geworden voor de OR-leden. Tevens heeft Martijn ons, als OR, geholpen en geadviseerd bij een nieuw af te sluiten pensioenregeling. Hierdoor hadden we professionele 'munitie' om de onderhandeling met de directie aan te gaan!

Daan Vrijdag, ondernemingsraad Timing, Apeldoorn


Wij werken al een flink aantal jaren samen met Martijn Visser. We zijn altijd weer onder de indruk van zijn deskundigheid op pensioengebied en van de toewijzing waarmee hij onze klanten bijstaat. Heel vaak heeft hij geholpen helderheid te krijgen in de complexiteit van hun pensioenafspraken. Ook zijn inzet voor het verkrijgen van adequate compensatie in het geval hun pensioenregeling werd aangepast maakt indruk. Zelf laten wij ons regelmatig door Martijn bijpraten over de ontwikkelingen op pensioegebied omdat ook zijn trainingen op dat terrein zeer verhelderend zijn. We kijken met veel plezier uit naar onze samenwerking de komende jaren.

dr. Willem Allertz, directeur OR Consultancy


Martijn Visser heeft vanaf de oprichting begin 2014 van de ondernemingsraad van Arizona Chemical B.V. - sinds 2016 Kraton Chemical B.V. - de OR geadviseerd met betrekking tot alle pensioenvraagstukken. In die periode zijn er heel wat pensioenvraagstukken de revue gepasseerd waaronder wijzigingen pensioenleeftijd van 65 naar 67 jaar en van 67 jaar naar 68 jaar, limitering € 100K-plus voor de middelloonregeling en het verzoek van de werkgever om naar een beschikbare premiestelsel over te stappen. Martijn is zeer prettig in de omgang en uiterst professioneel. Wij hebben zijn adviezen en doorrekeningen altijd zeer gewaardeerd en veel steun ondervonden met betrekking tot onze strategie naar de werkgever.

Bas van Arem, ondernemingsraad Arizona/Kraton, Almere